Een centrumvisie gaat Wijntuin niet maken. “Die ligt er al. We zijn nu bezig met het maken van een concreet actieplan. Als de bezoekers zeggen het is hier te stenig, dan moeten we daar mee aan de slag.” Wijntuin, ervaren met het ontwikkelen van winkelcentra en binnensteden, gaat ook met Waalwijk aan de slag. Ingehuurd door de gemeente, centrummanagement, vastgoedeigenaren, ondernemers en winkeliers, gaat hij met alle partijen samenwerken.

VOLOP sluit prima aan bij het werk en de visie van Tony. “VOLOP overlegt met eigenaren van leegstaande panden of een pand, tegen een lage huur, tijdelijk gebruikt kan worden door bijvoorbeeld een kunstenaar of startende ondernemer. Het mes snijdt daarbij aan twee kanten. Het centrum krijgt een betere uitstraling en startende ondernemers of kunstenaars krijgen de kans hun plannen te realiseren. Een prima manier om Waalwijk aantrekkelijker te maken!”

Wijntuin vervolgt: “Lokale ondernemers zijn de smaakmakers van een stad. Bijvoorbeeld een kunstenaar naast de Blokker. Als je alleen maar de bekende winkelketens hebt, ga je het niet redden. Mensen moeten verrast worden. Wanneer je in een stad komt waar mensen hun droom waarmaken, dan voel je je zelf ook veel meer verbonden met zo’n plek.”

Samen met Tony Wijntuin gaat VOLOP Waalwijk aan de slag om partijen te verbinden om vervolgens gezamenlijk te werken aan een bruisend Waalwijk.