‘Genoeg animo: kunstenaars vullen graag de lege etalages in winkelcentrum De Els.’ Zo kopten het Brabants en het Algemeen Dagblad over ons initiatief om zoveel mogelijk lege etalages door lokale kunstenaars in te laten richten.

‘En dat is zes. Winkelcentrum De Els in Waalwijk begint een beetje op een galerie te lijken. Vijf etalages van lege panden zijn de afgelopen maanden ingericht met kunst.  Eén etalage werd ingericht door de Wereldwinkel.’, aldus het artikel.

Het zijn stuk voor stuk leuke samenwerkingen tussen lokale kunstenaars en kunstenaarscollectieven en de vastgoedpartijen uit De Els. VOLOP Waalwijk zorgt ervoor dat de etalages om de 6 weken weer opnieuw worden ingericht zodat de bezoeker iedere keer iets nieuws te zien heeft. ‘Een mooie manier om kunst dichterbij de mensen te brengen en om kleur te geven aan ons centrum’ vertelt een lokale ondernemer uit De Els.

Ook een mooie kans voor de kunstenaars om zichzelf te laten zien. Zo hangen op iedere etalage introducties van de betreffende kunstenaars waarin ze zichzelf voorstellen en vertellen wat hun werk betekent.

Dus mocht je dit lezen en iemand kennen of zelf kunstenaar zijn, dan komen we graag met je in contact!