Over VOLOP Waalwijk

VOLOP Waalwijk is een samenwerking van de gemeente Waalwijk, Centrummanagement, de Vereniging van Vastgoedeigenaren de Els, Winkeliersvereniging de Els en de Vereniging van Vastgoedeigenaren Waalwijk Centrum. Onder begeleiding van VOLOP Brabant, is VOLOP Waalwijk de eerste stad waar de VOLOP-aanpak is geïmplementeerd. VOLOP Brabant heeft een overkoepelende en begeleidende functie en stelt zich ten doel om een bijdrage te leveren aan de transitie-opgave van centra in middelgrote Brabantse gemeenten. De provincie Noord-Brabant ondersteunt de samenwerking door de inbreng van kennis en het verbinden van diverse relevante partijen.

Projectleider VOLOP Waalwijk

Projectleider van VOLOP Waalwijk is Sophie Eekels. Als centrummanager is zij erg betrokken en bekend met de stad. Dagelijks staat zij in contact met vele ondernemers, vastgoedeigenaren en de gemeente Waalwijk. Haar rol als projectleider van VOLOP Waalwijk past zodoende uitstekend bij haar overige werkzaamheden. Sophie: “Ik ben erg enthousiast over het project VOLOP Waalwijk! Het is echt een meerwaarde voor het centrum van Waalwijk. Ik vind het bijzonder om te zien hoe verschillende stakeholders, met iedere eigen belangen, hun koppen bij elkaar steken en een gezamenlijk belang vervullen. Zeker in een stad zoals Waalwijk, die bekend staan als lederstad, maar nog zoveel meer ambachten en creatieve initiatieven heeft. Hoe mooi is het als we dit terug kunnen brengen in het straatbeeld en zo lokale en unieke initiatieven een podium kunnen geven in het centrum. Zij kleuren op hun beurt onze stad in en geven het nog meer een eigen gezicht. Samen zetten we Waalwijk op de kaart!”

Kenmerkend voor de VOLOP-aanpak is het uitgangspunt dat een initiatief voor alle betrokkenen een duidelijke meerwaarde moet bieden. Daarom worden de initiatieven nauwkeurig gescreend voordat zij worden voorgesteld aan de vastgoedeigenaren en makelaars. Tijdens het gehele proces van het plaatsen van een initiatief is VOLOP, voor alle partijen, het aanspreekpunt. VOLOP brengt de partijen bij elkaar en biedt begeleiding waar nodig.

Heb je een vernieuwend, kunstzinnig of maatschappelijk initiatief? En wil je meewerken aan het versterken van de binnenstad van Waalwijk? Neem dan contact op met Sophie Eekels: info@welkominwaalwijk.nl.