Voormalige Etos pand omgetoverd tot expositieruimte

Geboren en getogen Waalwijker Ad Duquesnoy woont midden in de stad. “Waalwijk gaat mij aan het hart, en de leegstaande panden zijn mij, en velen in mijn omgeving, een doorn in het oog. Waalwijk verdient beter!” aldus Ad. Ad is kunstenaar en heeft het voormalige Etos pand omgetoverd tot een expositieruimte. Op de foto in het midden Ad Duquesnoy en links Jeroen van Oss, zoon van de eigenaar.

Tijdens het inrichten van deze etalage kwamen de eerste enthousiaste reacties meteen binnen. Vooral van de gevestigde ondernemers in De Els, die kampen met meer dan 30% leegstand. En dat doet iets met de sfeer en met je werkplezier. De werken van Ad geven kleur en mensen staan even stil.

Omdat zowel Ad als Jeroen echte Waalwijkers zijn, werd tijdens de kennismaking snel duidelijk dat zij ontzettend veel weten over de geschiedenis van het centrum van Waalwijk. Aldaar ontstond het idee om al deze kennis, oude materialen en zelfgemaakte dvd van Ad over Waalwijk, in een etalage te gaan exposeren. En ziehier….het idee voor een cultuuretalage is geboren. Wordt vervolgd!  

Adresgegevens