G…MHK

Gebundelde krachten leveren museum op

Acht Waalwijkse kunstenaars durven het aan! Meer dan 700m2 telt het pand aan de Grotestraat 208 en hier creëren zij het Museum voor Hedendaagse Kunst. Geënt op het voorbeeld van 40 jaar geleden. Ditmaal in samenwerking met eigenaar Lianeo Real Estate en Van de Zande Makelaardij.

Zodra je het pand binnenstapt wordt je overspoeld door verschillende kunstvoorwerpen. Denk aan keramiek, fotografie, beeldende kunst, schilderwerken, objecten en glaskunst. De jongste kunstenaar is Hilde van Mierlo met 23 lentes jong en de meest ervaren kunstenaar is Pieter Verboorn, maar liefst 84 jaar. Hij heeft de eer om als museumdirecteur ervoor te zorgen dat alles op rolletjes loop. Zo ontmoeten verschillende generaties elkaar en ontstaan er nieuwe samenwerkingen.

En hoe geweldig om te vermelden dat het Nederlands Leer & Schoenenmuseum ook van de partij is!

Naast de exposities zullen demonstraties gegeven worden en kun je deelnemen aan workshops. Dus ga het zien en ontmoet de kunstenaars: Marieke van Heesbeen, Robert Aalbers, Hans van Bijnen, Luuk Aarts, Jozef Mahieu, Albert Hendriks, Pieter Verboorn en Hilde van Mierlo.

Foto’s gemaakt door Luuk Aarts 

Adresgegevens