Fair Trade project 

 

Vanaf 30 oktober 2019 kleuren Fair Trade gemeente Waalwijk en de Wereldwinkel de etalage in van De Els 20. Zulke mooie initiatieven verdienen een podium. De opening werd verzorgd door wethouder John van den Hoven.

Maar wat betekent het voor Waalwijk om een Fair Trade gemeente te zijn? Dat betekent dat veel instellingen en bedrijven Fair Trade producten gaan verkopen en gebruiken. Supermarkten, restaurants, cafés, culturele instellingen, kerken, sportkantines, kledingwinkels, cadeaushops en ook gemeentelijke organisaties gaan aan de Fair Trade koffie, thee, wijn keukeningrediënten enzovoort.

De gemeente Waalwijk wil op deze manier haar steentje bijdragen aan het eerlijker maken van de wereld. Met Fair Trade zijn mensen in de armste landen verzekerd van een eerlijk loon voor hun arbeid en kunnen hun kinderen naar school. Op deze manier  kan men daar langzaamaan een zelfstandig en menswaardiger bestaan  opbouwen.

In de etalage van De Els 20 kun je volgen welke ondernemers al aangesloten zijn en welke nog gaan volgen. Ook zijn er mooie en eerlijke producten te zien van de Wereldwinkel uit Waalwijk.

Door een fijne samenwerking met Van de Zande Makelaardij en uiteraard met de eigenaren van het pand, hebben we dit kunnen realiseren.

 

Adresgegevens

De Els 20

5141 HH Waalwijk

www.facebook.com/fairtradewaalwijk